NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Samsung Galaxy Note 8. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Samsung Galaxy Note 8 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Samsung Galaxy Note 8 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-samsung-galaxy-note-8

Wat is de NFC-functie op je Samsung Galaxy Note 8

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw Samsung Galaxy Note 8 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Samsung Galaxy Note 8 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om de NFC van je Samsung Galaxy Note 8 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Samsung Galaxy Note 8

Als je de NFC op je Samsung Galaxy Note 8 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Samsung Galaxy Note 8 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Samsung Galaxy Note 8 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Samsung Galaxy Note 8 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Samsung Galaxy Note 8

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Samsung Galaxy Note 8 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Samsung Galaxy Note 8

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Samsung Galaxy Note 8 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Samsung Galaxy Note 8 wilt koppelen, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Samsung Galaxy Note 8 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.