Het kan gebeuren dat jij je YU Yunicorn wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer onaangenaam als dit gebeurt, omdat de YU Yunicorn nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het YU Yunicorn-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je YU Yunicorn niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanyu-yunicorn

Wat te doen als je YU Yunicorn-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je YU Yunicorn te repareren.

Controleer of je YU Yunicorn volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je YU Yunicorn goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je YU Yunicorn geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van YU Yunicorn uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je YU Yunicorn om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het YU Yunicorn-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het YU Yunicorn-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je YU Yunicorn nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van YU Yunicorn licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de YU Yunicorn gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het YU Yunicorn-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het YU Yunicorn-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg nodig om het YU Yunicorn-scherm te vervangen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een YU Yunicorn- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je YU Yunicorn water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Indien de YU Yunicorn in het water is gevallen of als je onlangs in een erg regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je YU Yunicorn lichtjes te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de YU Yunicorn gevallen?

Als je YU Yunicorn laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je YU Yunicorn de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je YU Yunicorn alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.