NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Samsung Galaxy Tab A. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Samsung Galaxy Tab A kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Samsung Galaxy Tab A activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Samsung-Galaxy-Tab-A

Wat is de NFC-functie op je Samsung Galaxy Tab A

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw Samsung Galaxy Tab A moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Samsung Galaxy Tab A dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om de NFC van je Samsung Galaxy Tab A te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Samsung Galaxy Tab A

Als je de NFC op je Samsung Galaxy Tab A zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Samsung Galaxy Tab A te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Samsung Galaxy Tab A gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Samsung Galaxy Tab A activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Samsung Galaxy Tab A

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Samsung Galaxy Tab A en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Samsung Galaxy Tab A

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Samsung Galaxy Tab A te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Samsung Galaxy Tab A wilt koppelen, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Samsung Galaxy Tab A te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.