NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de HUAWEI MEDIAPAD M3. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je HUAWEI MEDIAPAD M3 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je HUAWEI MEDIAPAD M3 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-huawei-mediapad-m3

Wat is de NFC-functie op je HUAWEI MEDIAPAD M3

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw HUAWEI MEDIAPAD M3 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw HUAWEI MEDIAPAD M3 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om gebruik te maken van de NFC van je HUAWEI MEDIAPAD M3.

Hoe activeer je de NFC van je HUAWEI MEDIAPAD M3

Als je de NFC op je HUAWEI MEDIAPAD M3 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je HUAWEI MEDIAPAD M3 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van HUAWEI MEDIAPAD M3 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je HUAWEI MEDIAPAD M3 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je HUAWEI MEDIAPAD M3

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw HUAWEI MEDIAPAD M3 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je HUAWEI MEDIAPAD M3

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je HUAWEI MEDIAPAD M3 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je HUAWEI MEDIAPAD M3 wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je HUAWEI MEDIAPAD M3 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.