De wifi-verbinding van Sony Xperia XZ2 is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Sony Xperia XZ2 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Sony Xperia XZ2 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Sony-Xperia-XZ2

De wifi van de Sony Xperia XZ2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Sony Xperia XZ2 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon waarneemt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Sony Xperia XZ2 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Sony Xperia XZ2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Sony Xperia XZ2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Sony Xperia XZ2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers het geval zijn dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Sony Xperia XZ2. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Sony Xperia XZ2

Op sommige telefoons zoals de Sony Xperia XZ2 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Sony Xperia XZ2’s wifi, dan maakt de Sony Xperia XZ2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Sony Xperia XZ2

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Sony Xperia XZ2, komt soms daar het probleem van. Als dit aan de orde is, raden we je aan de Sony Xperia XZ2 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.