NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Huawei Mate 7. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Huawei Mate 7 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Huawei Mate 7 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-huawei-mate-7

Wat is de NFC-functie op je Huawei Mate 7

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Huawei Mate 7 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Huawei Mate 7 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om de NFC van je Huawei Mate 7 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Huawei Mate 7

Als je de NFC op je Huawei Mate 7 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Huawei Mate 7 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Huawei Mate 7 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Huawei Mate 7 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Huawei Mate 7

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Huawei Mate 7 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Huawei Mate 7

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Huawei Mate 7 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Huawei Mate 7 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Huawei Mate 7 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.