Het kan gebeuren dat jij je XIAOMI Redmi 6 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend irritant wanneer dit gebeurt, omdat de XIAOMI Redmi 6 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat redelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het XIAOMI Redmi 6-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je XIAOMI Redmi 6 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-redmi-6

Wat te doen als je XIAOMI Redmi 6-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je XIAOMI Redmi 6 te herstellen.

Controleer of je XIAOMI Redmi 6 volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je XIAOMI Redmi 6 goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je XIAOMI Redmi 6 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van XIAOMI Redmi 6 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je XIAOMI Redmi 6 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het XIAOMI Redmi 6-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het XIAOMI Redmi 6-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je XIAOMI Redmi 6 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van XIAOMI Redmi 6 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de XIAOMI Redmi 6 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het XIAOMI Redmi 6-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het XIAOMI Redmi 6-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg nodig om het XIAOMI Redmi 6-scherm te vervangen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een XIAOMI Redmi 6- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je XIAOMI Redmi 6 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Als de XIAOMI Redmi 6 in het water is gevallen of als je laatst in een erg regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je trachten je XIAOMI Redmi 6 een beetje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de XIAOMI Redmi 6 gevallen?

Als je XIAOMI Redmi 6 kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je XIAOMI Redmi 6 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je XIAOMI Redmi 6 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.