De wifi-verbinding van Asus ZenFone Deluxe is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Asus ZenFone Deluxe wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Asus ZenFone Deluxe zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-asus-zenfone-deluxe

De wifi van de Asus ZenFone Deluxe valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Asus ZenFone Deluxe herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon waarneemt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Asus ZenFone Deluxe vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Asus ZenFone Deluxe verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Asus ZenFone Deluxe valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Asus ZenFone Deluxe wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Asus ZenFone Deluxe. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Asus ZenFone Deluxe

Op bepaalde telefoons zoals de Asus ZenFone Deluxe kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Asus ZenFone Deluxe’s wifi, dan maakt de Asus ZenFone Deluxe weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Asus ZenFone Deluxe

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw Asus ZenFone Deluxe, komt eventueel daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Asus ZenFone Deluxe opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.