Het kan gebeuren dat je LG V10 zichzelf uitschakelt zonder speciale reden. Dat is natuurlijk heel irritant, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, in het geval dat je LG V10 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van LG V10 en hoe we dit kunnen corrigeren. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de LG V10 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk analyseren we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-lg-v10

LG V10 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen waarom de LG V10 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om het batterijvermogen van de LG V10 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van LG V10 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de LG V10 zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De LG V10 valt dan uit omdat hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de LG V10 helemaal ontladen. Verwijder de batterij en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de LG V10 maximaal opladen. In principe zou de LG V10 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

LG V10 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waardoor de LG V10 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van LG V10 te lezen.

LG V10 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de LG V10 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je LG V10 controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van LG V10 raadplegen hoe je jouw LG V10 kunt updaten.

Een App kan LG V10 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de LG V10 en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw LG V10 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat zo is, verwijder dan die App.