NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de HUAWEI Mate 20 Lite. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je HUAWEI Mate 20 Lite kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je HUAWEI Mate 20 Lite activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-huawei-mate-20-lite

Wat is de NFC-functie op je HUAWEI Mate 20 Lite

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw HUAWEI Mate 20 Lite moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw HUAWEI Mate 20 Lite dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je HUAWEI Mate 20 Lite.

Hoe activeer je de NFC van je HUAWEI Mate 20 Lite

Als je de NFC op je HUAWEI Mate 20 Lite wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je HUAWEI Mate 20 Lite te activeren, moet je naar het instellingenmenu van HUAWEI Mate 20 Lite gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je HUAWEI Mate 20 Lite activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je HUAWEI Mate 20 Lite

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw HUAWEI Mate 20 Lite en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je HUAWEI Mate 20 Lite

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je HUAWEI Mate 20 Lite te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je HUAWEI Mate 20 Lite wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je HUAWEI Mate 20 Lite te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.