Het komt soms voor dat je Samsung Galaxy S10 plus zichzelf uitschakelt zonder speciale reden. Dat is natuurlijk zeer vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Wees niet ongerust , in het geval dat je Samsung Galaxy S10 plus zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. In feite zijn er verschillende redenen om dit verschijnsel te verklaren. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de oorzaken kunnen zijn voor het uitvallen van Samsung Galaxy S10 plus en hoe we dit kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Samsung Galaxy S10 plus zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-samsung-galaxy-s10-plus

Samsung Galaxy S10 plus schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de Samsung Galaxy S10 plus zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om de batterijstatus van de Samsung Galaxy S10 plus te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Samsung Galaxy S10 plus is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Samsung Galaxy S10 plus zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij eigenlijk is. De Samsung Galaxy S10 plus valt dan uit daar hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Samsung Galaxy S10 plus ontladen. Verwijder de batterij en plaats deze terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Samsung Galaxy S10 plus maximaal opladen. In principe zal de Samsung Galaxy S10 plus zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Samsung Galaxy S10 plus schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de Samsung Galaxy S10 plus uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van Samsung Galaxy S10 plus te lezen.

Samsung Galaxy S10 plus schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Samsung Galaxy S10 plus kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Samsung Galaxy S10 plus controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Samsung Galaxy S10 plus bekijken hoe je jouw Samsung Galaxy S10 plus kunt updaten.

Een App kan Samsung Galaxy S10 plus uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de Samsung Galaxy S10 plus en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Samsung Galaxy S10 plus altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.