NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Condor Plume L2. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Condor Plume L2 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Condor Plume L2 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-condor-plume-l2

Wat is de NFC-functie op je Condor Plume L2

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Condor Plume L2 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Condor Plume L2 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei mogelijkheden om de NFC van je Condor Plume L2 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Condor Plume L2

Als je de NFC op je Condor Plume L2 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Condor Plume L2 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Condor Plume L2 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Condor Plume L2 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Condor Plume L2

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Condor Plume L2 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Condor Plume L2

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Condor Plume L2 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Condor Plume L2 wilt koppelen, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Condor Plume L2 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.