Het kan gebeuren als je de camera op jouw Samsung Galaxy J1 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En ja als de camera van je Samsung Galaxy J1 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Samsung Galaxy J1 opnieuw werkt.

We zullen dus zien hoe je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy J1 één van de volgende foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-j1

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy J1 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy J1 opnieuw op

Het eerste wat je kan doen als de Samsung Galaxy J1-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, soms kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe doet de camera-app het niet omdat deze niet is geüpdatet. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy J1

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy J1. Om dit te regelen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Samsung Galaxy J1-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Samsung Galaxy J1 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, wil dit waarschijnlijk zeggen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy J1 in conflict is gekomen met de camera-app. Als je wilt weten of dit het geval is, moet je de Samsung Galaxy J1 herstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Wij recommanderen hiervoor om de recentste apps te deïnstalleren en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.