De wifi-verbinding van HUAWEI P20 Lite is vrijwel onvermijdelijk geworden. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je HUAWEI P20 Lite wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een HUAWEI P20 Lite zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-huawei-p20-lite

De wifi van de HUAWEI P20 Lite valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw HUAWEI P20 Lite nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw HUAWEI P20 Lite vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je HUAWEI P20 Lite verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de HUAWEI P20 Lite valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw HUAWEI P20 Lite wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan immers gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw HUAWEI P20 Lite. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de HUAWEI P20 Lite

Op sommige telefoons zoals de HUAWEI P20 Lite kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de HUAWEI P20 Lite’s wifi, dan maakt de HUAWEI P20 Lite weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de HUAWEI P20 Lite

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw HUAWEI P20 Lite, komt misschien daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de HUAWEI P20 Lite opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.