Het is wellicht weleens gebeurd dat je de camera op jouw Sony Xperia 10 start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En als de camera van je Sony Xperia 10 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Sony Xperia 10 weer werkt.

We zullen dus zien hoe je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Sony Xperia 10 één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-sony-xperia-10

Wat te doen als de camera van jouw Sony Xperia 10 niet meer werkt?

1- Start je Sony Xperia 10 opnieuw op

Het eerste wat je kan doen als de Sony Xperia 10-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, af en toe is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat het geval is, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms werkt de camera-app niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Sony Xperia 10

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Sony Xperia 10. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Sony Xperia 10-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de Sony Xperia 10 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, zou het kunnen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Sony Xperia 10 in conflict is met de camera-app. Indien je wilt weten of dit het geval is, moet je de Sony Xperia 10 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat echt een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. We raden je daarom aan om de meest recente apps weg te doen en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.