Het kan gebeuren dat jij je Xiaomi RedMi Note 5A wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend onaangenaam indien dit gebeurt, omdat de Xiaomi RedMi Note 5A onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Xiaomi RedMi Note 5A-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet doen als het scherm van je Xiaomi RedMi Note 5A niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-redmi-note-5a

Wat te doen als je Xiaomi RedMi Note 5A-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Xiaomi RedMi Note 5A te herstellen.

Controleer of je Xiaomi RedMi Note 5A volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Xiaomi RedMi Note 5A goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Xiaomi RedMi Note 5A geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Xiaomi RedMi Note 5A uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Xiaomi RedMi Note 5A om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Xiaomi RedMi Note 5A-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het Xiaomi RedMi Note 5A-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Xiaomi RedMi Note 5A nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Xiaomi RedMi Note 5A licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de Xiaomi RedMi Note 5A gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Xiaomi RedMi Note 5A-scherm

Ingeval je in de voorafgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Xiaomi RedMi Note 5A-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Xiaomi RedMi Note 5A-scherm te vervangen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Xiaomi RedMi Note 5A- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Xiaomi RedMi Note 5A water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de Xiaomi RedMi Note 5A in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je Xiaomi RedMi Note 5A ietsje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de Xiaomi RedMi Note 5A gevallen?

Als je Xiaomi RedMi Note 5A laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Xiaomi RedMi Note 5A de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Xiaomi RedMi Note 5A alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.