Het kan gebeuren dat jij je Alcatel One Touch Go Play wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend naar indien dit gebeurt, omdat de Alcatel One Touch Go Play nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Alcatel One Touch Go Play-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Alcatel One Touch Go Play niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanalcatel-one-touch-go-play

Wat te doen als je Alcatel One Touch Go Play-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Alcatel One Touch Go Play te herstellen.

Controleer of je Alcatel One Touch Go Play volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Alcatel One Touch Go Play goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Alcatel One Touch Go Play geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Alcatel One Touch Go Play uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Alcatel One Touch Go Play om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Alcatel One Touch Go Play-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Alcatel One Touch Go Play-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Alcatel One Touch Go Play nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Alcatel One Touch Go Play licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de Alcatel One Touch Go Play gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Alcatel One Touch Go Play-scherm

Ingeval je in de vorige stap hebt kunnen bevestigen dat het Alcatel One Touch Go Play-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas nodig om het Alcatel One Touch Go Play-scherm te verwisselen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Alcatel One Touch Go Play- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Alcatel One Touch Go Play water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de Alcatel One Touch Go Play in het water is gevallen of als je onlangs in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je Alcatel One Touch Go Play lichtjes te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de Alcatel One Touch Go Play gevallen?

Als je Alcatel One Touch Go Play laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Alcatel One Touch Go Play de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Alcatel One Touch Go Play alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.