Het kan gebeuren dat jij je Wiko View 2 Pro wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer vervelend indien dit gebeurt, omdat de Wiko View 2 Pro onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Wiko View 2 Pro-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Wiko View 2 Pro niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanWiko-View-2-Pro

Wat te doen als je Wiko View 2 Pro-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Wiko View 2 Pro te repareren.

Controleer of je Wiko View 2 Pro volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Wiko View 2 Pro goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Wiko View 2 Pro geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Wiko View 2 Pro uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko View 2 Pro om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Wiko View 2 Pro-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Wiko View 2 Pro-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko View 2 Pro nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Wiko View 2 Pro licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Wiko View 2 Pro gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Wiko View 2 Pro-scherm

Indien je in de voorafgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Wiko View 2 Pro-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Wiko View 2 Pro-scherm te vervangen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko View 2 Pro- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Wiko View 2 Pro water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de Wiko View 2 Pro in het water is gevallen of als je laatst in een zeer nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je trachten je Wiko View 2 Pro ietsje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de Wiko View 2 Pro gevallen?

Als je Wiko View 2 Pro laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Wiko View 2 Pro de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko View 2 Pro alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.