Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy S9 plus wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend ellendig indien dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy S9 plus onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Samsung Galaxy S9 plus-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Samsung Galaxy S9 plus niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanSamsung-Galaxy-S9-plus

Wat te doen als je Samsung Galaxy S9 plus-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Samsung Galaxy S9 plus te herstellen.

Controleer of je Samsung Galaxy S9 plus volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Samsung Galaxy S9 plus goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Samsung Galaxy S9 plus geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy S9 plus uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Samsung Galaxy S9 plus om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Samsung Galaxy S9 plus-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Samsung Galaxy S9 plus-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy S9 plus nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy S9 plus licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Samsung Galaxy S9 plus gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy S9 plus-scherm

Ingeval je in de vorige stap hebt kunnen affirmeren dat het Samsung Galaxy S9 plus-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas noodzakelijk om het Samsung Galaxy S9 plus-scherm te verwisselen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy S9 plus- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Samsung Galaxy S9 plus water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Ingeval de Samsung Galaxy S9 plus in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je Samsung Galaxy S9 plus wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Samsung Galaxy S9 plus gevallen?

Als je Samsung Galaxy S9 plus kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Samsung Galaxy S9 plus de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy S9 plus alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.