De wifi-verbinding van Wiko JERRY is van essentieel belang. Het is immers dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Wiko JERRY wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Wiko JERRY zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-wiko-jerry

De wifi van de Wiko JERRY valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Wiko JERRY nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon waarneemt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Wiko JERRY vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Wiko JERRY verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Wiko JERRY valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Wiko JERRY wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Wiko JERRY. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Wiko JERRY

Op bepaalde telefoons zoals de Wiko JERRY bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Wiko JERRY’s wifi, dan maakt de Wiko JERRY weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Wiko JERRY

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw Wiko JERRY, komt soms daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Wiko JERRY opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.