Het kan gebeuren dat jij je OPPO F3 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer irritant als dit gebeurt, omdat de OPPO F3 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat best snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het OPPO F3-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je OPPO F3 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanoppo-f3

Wat te doen als je OPPO F3-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je OPPO F3 te repareren.

Controleer of je OPPO F3 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te checken of je OPPO F3 goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je OPPO F3 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van OPPO F3 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je OPPO F3 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het OPPO F3-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het OPPO F3-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je OPPO F3 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van OPPO F3 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de OPPO F3 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het OPPO F3-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen bevestigen dat het OPPO F3-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas noodzakelijk om het OPPO F3-scherm te vervangen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een OPPO F3- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je OPPO F3 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de OPPO F3 in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je trachten je OPPO F3 wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm weer goed maken.

Is de OPPO F3 gevallen?

Als je OPPO F3 laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je OPPO F3 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je OPPO F3 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.