Het kan gebeuren dat jij je Lenovo Note 8 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk ellendig wanneer dit gebeurt, omdat de Lenovo Note 8 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat nogal snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Lenovo Note 8-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Lenovo Note 8 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanlenovo-note-8

Wat te doen als je Lenovo Note 8-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Lenovo Note 8 te repareren.

Controleer of je Lenovo Note 8 volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Lenovo Note 8 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Lenovo Note 8 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Lenovo Note 8 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Lenovo Note 8 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Lenovo Note 8-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Lenovo Note 8-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Lenovo Note 8 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Lenovo Note 8 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, toont dit aan dat de Lenovo Note 8 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Lenovo Note 8-scherm

Indien je in de voorafgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het Lenovo Note 8-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het Lenovo Note 8-scherm te vernieuwen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Lenovo Note 8- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Lenovo Note 8 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Lenovo Note 8 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je trachten je Lenovo Note 8 wat te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de Lenovo Note 8 gevallen?

Als je Lenovo Note 8 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Lenovo Note 8 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Lenovo Note 8 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.