De wifi-verbinding van Xiaomi Redmi Pro is vrijwel onmisbaar geworden. Het is namelijk via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Xiaomi Redmi Pro wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Xiaomi Redmi Pro zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-redmi-pro

De wifi van de Xiaomi Redmi Pro valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Xiaomi Redmi Pro nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon waarneemt, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Xiaomi Redmi Pro vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Xiaomi Redmi Pro verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Xiaomi Redmi Pro valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Xiaomi Redmi Pro wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan immers het geval zijn dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Xiaomi Redmi Pro. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Xiaomi Redmi Pro

Op bepaalde telefoons zoals de Xiaomi Redmi Pro bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Xiaomi Redmi Pro’s wifi, dan maakt de Xiaomi Redmi Pro weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het probleem zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Xiaomi Redmi Pro

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Xiaomi Redmi Pro, komt soms daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Xiaomi Redmi Pro opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.