Het kan gebeuren dat jij je Huawei Y3 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst onaangenaam wanneer dit gebeurt, omdat de Huawei Y3 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat best vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Huawei Y3-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Huawei Y3 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhuawei-y3

Wat te doen als je Huawei Y3-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Huawei Y3 te repareren.

Controleer of je Huawei Y3 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het zot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Huawei Y3 goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Huawei Y3 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Huawei Y3 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Huawei Y3 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Huawei Y3-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Huawei Y3-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Huawei Y3 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Huawei Y3 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de Huawei Y3 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Huawei Y3-scherm

Als je in de voorafgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Huawei Y3-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Huawei Y3-scherm te vernieuwen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Huawei Y3- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Huawei Y3 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Als de Huawei Y3 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Huawei Y3 een beetje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de Huawei Y3 gevallen?

Als je Huawei Y3 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Huawei Y3 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Huawei Y3 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.