Het kan gebeuren dat jij je OnePlus 6T wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend naar indien dit gebeurt, omdat de OnePlus 6T nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat vrij snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het OnePlus 6T-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je OnePlus 6T niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanoneplus-6t

Wat te doen als je OnePlus 6T-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je OnePlus 6T te repareren.

Controleer of je OnePlus 6T volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je OnePlus 6T goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je OnePlus 6T geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van OnePlus 6T uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je OnePlus 6T om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het OnePlus 6T-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het OnePlus 6T-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je OnePlus 6T nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van OnePlus 6T licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de OnePlus 6T gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het OnePlus 6T-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen bevestigen dat het OnePlus 6T-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas noodzakelijk om het OnePlus 6T-scherm te vernieuwen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een OnePlus 6T- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je OnePlus 6T water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Ingeval de OnePlus 6T in het water is gevallen of als je onlangs in een erg waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je OnePlus 6T ietsje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm in orde brengen.

Is de OnePlus 6T gevallen?

Als je OnePlus 6T kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je OnePlus 6T de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je OnePlus 6T alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.