Het kan gebeuren dat jij je HUAWEI P20 Lite wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend irritant indien dit gebeurt, omdat de HUAWEI P20 Lite nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat vrij snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het HUAWEI P20 Lite-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je HUAWEI P20 Lite niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhuawei-p20-lite

Wat te doen als je HUAWEI P20 Lite-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je HUAWEI P20 Lite te herstellen.

Controleer of je HUAWEI P20 Lite volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je HUAWEI P20 Lite goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je HUAWEI P20 Lite geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van HUAWEI P20 Lite uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je HUAWEI P20 Lite om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het HUAWEI P20 Lite-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het HUAWEI P20 Lite-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je HUAWEI P20 Lite nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van HUAWEI P20 Lite licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de HUAWEI P20 Lite gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het HUAWEI P20 Lite-scherm

Indien je in de voorafgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het HUAWEI P20 Lite-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas onvermijdelijk om het HUAWEI P20 Lite-scherm te vernieuwen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een HUAWEI P20 Lite- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je HUAWEI P20 Lite water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de HUAWEI P20 Lite in het water is gevallen of als je laatst in een zeer waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je HUAWEI P20 Lite wat te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm in orde brengen.

Is de HUAWEI P20 Lite gevallen?

Als je HUAWEI P20 Lite onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je HUAWEI P20 Lite de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je HUAWEI P20 Lite alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.