Het kan gebeuren dat jij je ROG Phone wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk ellendig indien dit gebeurt, omdat de ROG Phone ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat best vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het ROG Phone-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je ROG Phone niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanrog-phone

Wat te doen als je ROG Phone-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je ROG Phone te repareren.

Controleer of je ROG Phone volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je ROG Phone goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je ROG Phone geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van ROG Phone uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je ROG Phone om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het ROG Phone-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het ROG Phone-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je ROG Phone nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van ROG Phone licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, toont dit aan dat de ROG Phone gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het ROG Phone-scherm

Als je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het ROG Phone-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het ROG Phone-scherm te vervangen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een ROG Phone- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je ROG Phone water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Als de ROG Phone in het water is gevallen of als je onlangs in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je trachten je ROG Phone lichtjes te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm herstellen.

Is de ROG Phone gevallen?

Als je ROG Phone laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je ROG Phone de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je ROG Phone alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.