Het kan gebeuren dat jij je Huawei Honor 4X wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend ellendig wanneer dit gebeurt, omdat de Huawei Honor 4X nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat nogal snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Huawei Honor 4X-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Huawei Honor 4X niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhuawei-honor-4x

Wat te doen als je Huawei Honor 4X-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Huawei Honor 4X te herstellen.

Controleer of je Huawei Honor 4X volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Huawei Honor 4X goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Huawei Honor 4X geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Huawei Honor 4X uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Huawei Honor 4X om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Huawei Honor 4X-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Huawei Honor 4X-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Huawei Honor 4X weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Huawei Honor 4X licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de Huawei Honor 4X gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Huawei Honor 4X-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen affirmeren dat het Huawei Honor 4X-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Huawei Honor 4X-scherm te verwisselen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Huawei Honor 4X- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Huawei Honor 4X water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Indien de Huawei Honor 4X in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je trachten je Huawei Honor 4X ietsje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de Huawei Honor 4X gevallen?

Als je Huawei Honor 4X kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Huawei Honor 4X de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Huawei Honor 4X alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.