Het kan gebeuren dat je Wiko SUNNY zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk heel vervelend, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Wees niet ongerust , in het geval dat je Wiko SUNNY zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. Inderdaad zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Wiko SUNNY en hoe we dit kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de Wiko SUNNY zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-wiko-sunny

Wiko SUNNY schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de Wiko SUNNY zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij defect is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de Wiko SUNNY te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Wiko SUNNY is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Wiko SUNNY zomaar uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De Wiko SUNNY valt dan uit omdat hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Wiko SUNNY helemaal ontladen. Verwijder de batterij en plaats deze terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Wiko SUNNY maximaal opladen. In principe zou de Wiko SUNNY dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Wiko SUNNY schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waardoor de Wiko SUNNY uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Wiko SUNNY te lezen.

Wiko SUNNY schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Wiko SUNNY tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Wiko SUNNY controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Wiko SUNNY raadplegen hoe je jouw Wiko SUNNY kunt updaten.

Een App kan Wiko SUNNY uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties kunnen inderdaad bugs op de Wiko SUNNY veroorzaken en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Wiko SUNNY altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.