Het kan gebeuren dat jij je HTC OnePlus 5 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst irritant indien dit gebeurt, omdat de HTC OnePlus 5 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat vrij vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het HTC OnePlus 5-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet doen als het scherm van je HTC OnePlus 5 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhtc-oneplus-5

Wat te doen als je HTC OnePlus 5-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je HTC OnePlus 5 te repareren.

Controleer of je HTC OnePlus 5 volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je HTC OnePlus 5 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je HTC OnePlus 5 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van HTC OnePlus 5 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je HTC OnePlus 5 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het HTC OnePlus 5-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het HTC OnePlus 5-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je HTC OnePlus 5 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van HTC OnePlus 5 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de HTC OnePlus 5 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het HTC OnePlus 5-scherm

Indien je in de vorige fase hebt kunnen affirmeren dat het HTC OnePlus 5-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het HTC OnePlus 5-scherm te vernieuwen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een HTC OnePlus 5- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je HTC OnePlus 5 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de HTC OnePlus 5 in het water is gevallen of als je onlangs in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je HTC OnePlus 5 ietsje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm in orde brengen.

Is de HTC OnePlus 5 gevallen?

Als je HTC OnePlus 5 kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je HTC OnePlus 5 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je HTC OnePlus 5 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.