Het kan gebeuren dat jij je Gigaset ME wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend irritant indien dit gebeurt, omdat de Gigaset ME nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat nogal vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Gigaset ME-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Gigaset ME niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aangigaset-me

Wat te doen als je Gigaset ME-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Gigaset ME te herstellen.

Controleer of je Gigaset ME volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Gigaset ME goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Gigaset ME geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Gigaset ME uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Gigaset ME om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Gigaset ME-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het Gigaset ME-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Gigaset ME nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Gigaset ME licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Gigaset ME gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Gigaset ME-scherm

Als je in de voorafgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Gigaset ME-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het Gigaset ME-scherm te verwisselen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Gigaset ME- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Gigaset ME water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Als de Gigaset ME in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je Gigaset ME lichtjes te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Gigaset ME gevallen?

Als je Gigaset ME onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Als je Gigaset ME de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Gigaset ME alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.