Het kan gebeuren dat jij je CUBOT Dinosaur wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk onaangenaam als dit gebeurt, omdat de CUBOT Dinosaur nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het CUBOT Dinosaur-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je CUBOT Dinosaur niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aancubot-dinosaur

Wat te doen als je CUBOT Dinosaur-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je CUBOT Dinosaur te repareren.

Controleer of je CUBOT Dinosaur volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je CUBOT Dinosaur goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je CUBOT Dinosaur geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van CUBOT Dinosaur uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je CUBOT Dinosaur om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het CUBOT Dinosaur-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het CUBOT Dinosaur-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je CUBOT Dinosaur opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van CUBOT Dinosaur licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de CUBOT Dinosaur gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het CUBOT Dinosaur-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het CUBOT Dinosaur-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het CUBOT Dinosaur-scherm te verwisselen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een CUBOT Dinosaur- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je CUBOT Dinosaur water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Indien de CUBOT Dinosaur in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je CUBOT Dinosaur lichtjes te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de CUBOT Dinosaur gevallen?

Als je CUBOT Dinosaur onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je CUBOT Dinosaur de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je CUBOT Dinosaur alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.