Het kan gebeuren dat jij je Nokia 9 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk naar als dit gebeurt, omdat de Nokia 9 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Nokia 9-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Nokia 9 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanNokia-9

Wat te doen als je Nokia 9-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Nokia 9 te repareren.

Controleer of je Nokia 9 volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Nokia 9 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Nokia 9 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Nokia 9 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Nokia 9 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Nokia 9-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Nokia 9-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Nokia 9 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Nokia 9 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de Nokia 9 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Nokia 9-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Nokia 9-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas noodzakelijk om het Nokia 9-scherm te vernieuwen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Nokia 9- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Nokia 9 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Als de Nokia 9 in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je Nokia 9 wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm in orde brengen.

Is de Nokia 9 gevallen?

Als je Nokia 9 kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Nokia 9 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Nokia 9 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.