Het kan gebeuren dat jij je Doogee F5 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst naar wanneer dit gebeurt, omdat de Doogee F5 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat nogal vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Doogee F5-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet doen als het scherm van je Doogee F5 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aandoogee-f5

Wat te doen als je Doogee F5-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Doogee F5 te repareren.

Controleer of je Doogee F5 volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Doogee F5 goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Doogee F5 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Doogee F5 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Doogee F5 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Doogee F5-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het Doogee F5-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Doogee F5 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Doogee F5 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de Doogee F5 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Doogee F5-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Doogee F5-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het Doogee F5-scherm te verwisselen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Doogee F5- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Doogee F5 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Doogee F5 in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je trachten je Doogee F5 lichtjes te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm weer goed maken.

Is de Doogee F5 gevallen?

Als je Doogee F5 onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Doogee F5 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Doogee F5 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.