Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn Doogee F7 in het water heeft laten vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is inderdaad haalbaar een Doogee F7 die in het water is gevallen te redden. Maar daarom is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Doogee F7. Teneerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Doogee F7 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doendoogee-f7

Stappen die je moet volgen als je Doogee F7 in het water is gevallen

Als je je Doogee F7 in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Doogee F7 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen als de Doogee F7 kopje onder is gegaan, is onmiddelijk de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Doogee F7 het nog doet en nat is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Doogee F7 uit het water hebt gevist en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Doogee F7 zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je Doogee F7 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Doogee F7 plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Doogee F7 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Doogee F7 drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Doogee F7 kan drogen. Hiervoor raden we je aan hem enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Doogee F7 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Doogee F7 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Doogee F7 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Doogee F7 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Doogee F7 aan te zetten. Als hij niet aangaat, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de Doogee F7 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Doogee F7 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Doogee F7 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Doogee F7 vernietigen. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Doogee F7 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Doogee F7.