De wifi-verbinding van Wileyfox Swift 2 is van essentieel belang. Het is immers dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Wileyfox Swift 2 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Wileyfox Swift 2 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-wileyfox-swift-2

De wifi van de Wileyfox Swift 2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Wileyfox Swift 2 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon opmerkt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Wileyfox Swift 2 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Wileyfox Swift 2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Wileyfox Swift 2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Wileyfox Swift 2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Wileyfox Swift 2. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Wileyfox Swift 2

Op bepaalde telefoons zoals de Wileyfox Swift 2 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Wileyfox Swift 2’s wifi, dan maakt de Wileyfox Swift 2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Wileyfox Swift 2

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Wileyfox Swift 2, komt misschien daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de Wileyfox Swift 2 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.