Het kan gebeuren dat jij je Asus ZenFone Live wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk irritant indien dit gebeurt, omdat de Asus ZenFone Live ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat vrij vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Asus ZenFone Live-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Asus ZenFone Live niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanasus-zenfone-live

Wat te doen als je Asus ZenFone Live-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Asus ZenFone Live te repareren.

Controleer of je Asus ZenFone Live volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Asus ZenFone Live goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Asus ZenFone Live geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Asus ZenFone Live uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Asus ZenFone Live om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Asus ZenFone Live-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Asus ZenFone Live-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Asus ZenFone Live opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Asus ZenFone Live licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de Asus ZenFone Live gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Asus ZenFone Live-scherm

Als je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het Asus ZenFone Live-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Asus ZenFone Live-scherm te vernieuwen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Asus ZenFone Live- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Asus ZenFone Live water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Asus ZenFone Live in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je Asus ZenFone Live een beetje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm in orde brengen.

Is de Asus ZenFone Live gevallen?

Als je Asus ZenFone Live laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Asus ZenFone Live de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Asus ZenFone Live alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.