De wifi-verbinding van Samsung Galaxy Tab 2 is vrijwel onvermijdelijk geworden. Want het is via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Samsung Galaxy Tab 2 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Galaxy Tab 2 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Samsung-Galaxy-Tab-2

De wifi van de Samsung Galaxy Tab 2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Samsung Galaxy Tab 2 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon waarneemt, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Samsung Galaxy Tab 2 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Samsung Galaxy Tab 2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Samsung Galaxy Tab 2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Samsung Galaxy Tab 2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk het geval zijn dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Galaxy Tab 2. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Galaxy Tab 2

Op bepaalde telefoons zoals de Samsung Galaxy Tab 2 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Galaxy Tab 2’s wifi, dan maakt de Samsung Galaxy Tab 2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het probleem zal kunnen gebeuren. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Galaxy Tab 2

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Samsung Galaxy Tab 2, komt misschien daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de Samsung Galaxy Tab 2 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.