De wifi-verbinding van HUAWEI MEDIAPAD M3 is van essentieel belang. Het is immers via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je HUAWEI MEDIAPAD M3 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een HUAWEI MEDIAPAD M3 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-huawei-mediapad-m3

De wifi van de HUAWEI MEDIAPAD M3 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw HUAWEI MEDIAPAD M3 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon waarneemt, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw HUAWEI MEDIAPAD M3 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je HUAWEI MEDIAPAD M3 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de HUAWEI MEDIAPAD M3 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw HUAWEI MEDIAPAD M3 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan tenslotte voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw HUAWEI MEDIAPAD M3. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de HUAWEI MEDIAPAD M3

Op bepaalde telefoons zoals de HUAWEI MEDIAPAD M3 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de HUAWEI MEDIAPAD M3’s wifi, dan maakt de HUAWEI MEDIAPAD M3 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de HUAWEI MEDIAPAD M3

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw HUAWEI MEDIAPAD M3, komt misschien daar het probleem van. Als dit aan de orde is, raden we je aan de HUAWEI MEDIAPAD M3 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.