Het kan gebeuren dat jij je Asus Zenfone 5Z wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk naar wanneer dit gebeurt, omdat de Asus Zenfone 5Z onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat best snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Asus Zenfone 5Z-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Asus Zenfone 5Z niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanAsus-Zenfone-5Z

Wat te doen als je Asus Zenfone 5Z-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Asus Zenfone 5Z te herstellen.

Controleer of je Asus Zenfone 5Z volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Asus Zenfone 5Z goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Asus Zenfone 5Z geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Asus Zenfone 5Z uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Asus Zenfone 5Z om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Asus Zenfone 5Z-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Asus Zenfone 5Z-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Asus Zenfone 5Z nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Asus Zenfone 5Z licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Asus Zenfone 5Z gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Asus Zenfone 5Z-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen confirmeren dat het Asus Zenfone 5Z-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg nodig om het Asus Zenfone 5Z-scherm te verwisselen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Asus Zenfone 5Z- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Asus Zenfone 5Z water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Asus Zenfone 5Z in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je Asus Zenfone 5Z ietsje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de Asus Zenfone 5Z gevallen?

Als je Asus Zenfone 5Z onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Asus Zenfone 5Z de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Asus Zenfone 5Z alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.