Het kan zijn dat je de camera op jouw Blackview BL6000 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En ja als de camera van je Blackview BL6000 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Blackview BL6000 weer werkt.

We zullen dus bekijken hoe je moet doen zodra de camera-app op jouw Blackview BL6000 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-blackview-bl6000

Wat te doen als de camera van jouw Blackview BL6000 niet meer werkt?

1- Start je Blackview BL6000 opnieuw op

Wat je als eerste moet doen als de Blackview BL6000-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, soms kan het komen door een eenvoudige storing. Wanneer dat het geval is, is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe werkt de camera-app niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Blackview BL6000

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Blackview BL6000. Om dit te regelen, kan het voldoende zijn de cache van de app te wissen. Daarvoor moet je naar het Blackview BL6000-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Blackview BL6000 opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, wil dit waarschijnlijk zeggen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Blackview BL6000 in conflict is met de camera-app. Als je zou willen weten of dat zo is, moet je de Blackview BL6000 herstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat zeker een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. We raden je daarom aan om de meest recente apps weg te doen en vervolgens te controleren of het probleem opgelost is.