Het kan gebeuren dat jij je Alcatel One Touch Pop C5 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer irritant als dit gebeurt, omdat de Alcatel One Touch Pop C5 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat redelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Alcatel One Touch Pop C5-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet doen als het scherm van je Alcatel One Touch Pop C5 niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanalcatel-one-touch-pop-c5

Wat te doen als je Alcatel One Touch Pop C5-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Alcatel One Touch Pop C5 te repareren.

Controleer of je Alcatel One Touch Pop C5 volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Alcatel One Touch Pop C5 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Alcatel One Touch Pop C5 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Alcatel One Touch Pop C5 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Alcatel One Touch Pop C5 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Alcatel One Touch Pop C5-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Alcatel One Touch Pop C5-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Alcatel One Touch Pop C5 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Alcatel One Touch Pop C5 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de Alcatel One Touch Pop C5 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Alcatel One Touch Pop C5-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen affirmeren dat het Alcatel One Touch Pop C5-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas nodig om het Alcatel One Touch Pop C5-scherm te vernieuwen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Alcatel One Touch Pop C5- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Alcatel One Touch Pop C5 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Ingeval de Alcatel One Touch Pop C5 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je Alcatel One Touch Pop C5 lichtjes te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Alcatel One Touch Pop C5 gevallen?

Als je Alcatel One Touch Pop C5 kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Alcatel One Touch Pop C5 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Alcatel One Touch Pop C5 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.