Het kan gebeuren dat jij je ARCHOS Sense 55S wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer irritant indien dit gebeurt, omdat de ARCHOS Sense 55S onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat vrij vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het ARCHOS Sense 55S-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je ARCHOS Sense 55S niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanARCHOS-Sense-55S

Wat te doen als je ARCHOS Sense 55S-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je ARCHOS Sense 55S te repareren.

Controleer of je ARCHOS Sense 55S volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je ARCHOS Sense 55S goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je ARCHOS Sense 55S geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van ARCHOS Sense 55S uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je ARCHOS Sense 55S om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het ARCHOS Sense 55S-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het ARCHOS Sense 55S-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je ARCHOS Sense 55S nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van ARCHOS Sense 55S licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de ARCHOS Sense 55S gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het ARCHOS Sense 55S-scherm

Als je in de voorgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het ARCHOS Sense 55S-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het ARCHOS Sense 55S-scherm te vervangen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een ARCHOS Sense 55S- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je ARCHOS Sense 55S water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Als de ARCHOS Sense 55S in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je trachten je ARCHOS Sense 55S een beetje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de ARCHOS Sense 55S gevallen?

Als je ARCHOS Sense 55S kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je ARCHOS Sense 55S de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je ARCHOS Sense 55S alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.