Het kan wel eens gebeuren wanneer je naar het buitenland reist of als je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dat zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je ARCHOS Diamond Omega. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We zullen eerst uitleggen wat een APN is. Dan zullen we bekijken hoe je een APN op jouw ARCHOS Diamond Omega kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je ARCHOS Diamond Omega in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-ARCHOS-Diamond-Omega

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw ARCHOS Diamond Omega verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw ARCHOS Diamond Omega geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw ARCHOS Diamond Omega?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw ARCHOS Diamond Omega, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke provider makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw ARCHOS Diamond Omega in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw ARCHOS Diamond Omega in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw ARCHOS Diamond Omega moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse ARCHOS Diamond Omega hebt gekocht en dat de persoon die jou de ARCHOS Diamond Omega heeft verkocht bij een andere APN provider was. Dit kan ook het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.