Het kan gebeuren dat jij je Moto Z3 Force wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk naar wanneer dit gebeurt, omdat de Moto Z3 Force nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat best snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Moto Z3 Force-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Moto Z3 Force niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanMoto-Z3-Force

Wat te doen als je Moto Z3 Force-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Moto Z3 Force te repareren.

Controleer of je Moto Z3 Force volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Moto Z3 Force goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Moto Z3 Force geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Moto Z3 Force uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Moto Z3 Force om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Moto Z3 Force-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Moto Z3 Force-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Moto Z3 Force nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Moto Z3 Force licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de Moto Z3 Force gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Moto Z3 Force-scherm

Ingeval je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Moto Z3 Force-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas onvermijdelijk om het Moto Z3 Force-scherm te verwisselen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Moto Z3 Force- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Moto Z3 Force water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Ingeval de Moto Z3 Force in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je trachten je Moto Z3 Force ietsje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de Moto Z3 Force gevallen?

Als je Moto Z3 Force onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Moto Z3 Force de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Moto Z3 Force alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.