Het kan gebeuren dat jij je Alcatel One Touch Idol 3 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst naar indien dit gebeurt, omdat de Alcatel One Touch Idol 3 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Alcatel One Touch Idol 3-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Alcatel One Touch Idol 3 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanalcatel-one-touch-idol-3

Wat te doen als je Alcatel One Touch Idol 3-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Alcatel One Touch Idol 3 te repareren.

Controleer of je Alcatel One Touch Idol 3 volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Alcatel One Touch Idol 3 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Alcatel One Touch Idol 3 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Alcatel One Touch Idol 3 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Alcatel One Touch Idol 3 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Alcatel One Touch Idol 3-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Alcatel One Touch Idol 3-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Alcatel One Touch Idol 3 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Alcatel One Touch Idol 3 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, toont dit aan dat de Alcatel One Touch Idol 3 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Alcatel One Touch Idol 3-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen confirmeren dat het Alcatel One Touch Idol 3-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas onvermijdelijk om het Alcatel One Touch Idol 3-scherm te vervangen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Alcatel One Touch Idol 3- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Alcatel One Touch Idol 3 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Alcatel One Touch Idol 3 in het water is gevallen of als je onlangs in een erg waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je Alcatel One Touch Idol 3 lichtjes te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Alcatel One Touch Idol 3 gevallen?

Als je Alcatel One Touch Idol 3 onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Alcatel One Touch Idol 3 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Alcatel One Touch Idol 3 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.