De wifi-verbinding van ZTE Axon 9 Pro is van essentieel belang. Het is immers via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je ZTE Axon 9 Pro wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een ZTE Axon 9 Pro zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-zte-axon-9-pro

De wifi van de ZTE Axon 9 Pro valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je ZTE Axon 9 Pro nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw ZTE Axon 9 Pro vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je ZTE Axon 9 Pro verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de ZTE Axon 9 Pro valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je ZTE Axon 9 Pro wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk voorkomen dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw ZTE Axon 9 Pro. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de ZTE Axon 9 Pro

Op bepaalde telefoons zoals de ZTE Axon 9 Pro kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de ZTE Axon 9 Pro’s wifi, dan maakt de ZTE Axon 9 Pro weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de ZTE Axon 9 Pro

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van je ZTE Axon 9 Pro, komt soms daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de ZTE Axon 9 Pro opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.