Het is vast weleens gebeurd dat je de camera op jouw Samsung Galaxy S10 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En als de camera van je Samsung Galaxy S10 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Samsung Galaxy S10 weer werkt.

We zullen dus bekijken hoe je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy S10 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-s10

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy S10 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy S10 opnieuw op

Wat je als eerste kan proberen als de Samsung Galaxy S10-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, misschien is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat het geval is, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy S10

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy S10. Om dit te regelen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het Samsung Galaxy S10-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Samsung Galaxy S10 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen werkt, zou het kunnen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy S10 in conflict is met de camera-app. Als je zou willen weten of dat zo is, moet je de Samsung Galaxy S10 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Wij recommanderen hiervoor om de recentste apps te verwijderen en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.