De wifi-verbinding van Neffos P1 is vrijwel onvermijdelijk geworden. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Neffos P1 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Neffos P1 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-neffos-p1

De wifi van de Neffos P1 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Neffos P1 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon waarneemt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Neffos P1 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Neffos P1 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Neffos P1 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Neffos P1 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Neffos P1. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Neffos P1

Op bepaalde telefoons zoals de Neffos P1 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Neffos P1’s wifi, dan maakt de Neffos P1 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het probleem zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Neffos P1

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Neffos P1, komt soms daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Neffos P1 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.