De wifi-verbinding van Umidigi Z2 is van essentieel belang. Want het is via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Umidigi Z2 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Umidigi Z2 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-umidigi-z2

De wifi van de Umidigi Z2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Umidigi Z2 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon waarneemt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Umidigi Z2 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Umidigi Z2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Umidigi Z2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Umidigi Z2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Umidigi Z2. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Umidigi Z2

Op bepaalde telefoons zoals de Umidigi Z2 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Umidigi Z2’s wifi, dan maakt de Umidigi Z2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Umidigi Z2

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Umidigi Z2, komt soms daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Umidigi Z2 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.